50гр. шоколад
55мл прясно мляко
1 суп.лъжица брашно
1 суп.лъжица царевично нишесте
1 суп.лъжица захар
1 суп.лъжица какао
за тестото:
1-3/4 чаши брашно +30 гр. още/при месенето/
ето тук има снимка ; снимка, на първото ми правене на този вкусен хляб
55мл прясно мляко
1 суп.лъжица брашно
1 суп.лъжица царевично нишесте
1 суп.лъжица захар
1 суп.лъжица какао
за тестото:
1-3/4 чаши брашно +30 гр. още/при месенето/
7гр. мая, суха
1 ч.лъжица сол
70гр. захар
1 яйце
100мл. прясно мляко
45 мл. течна сметана
15гр. меко масло
1 ч.лъжица сол
70гр. захар
1 яйце
100мл. прясно мляко
45 мл. течна сметана
15гр. меко масло
ето тук има снимка ; снимка, на първото ми правене на този вкусен хляб
Разтваряме маята в малко мляко и 1 ч.лъжица захар, оставяме за няколко минути докато шупне.
Слагаме съставките в машината за хляб, отгоре сипваме шупналата мая. Включваме на програма ТЕСТО и оставяме машината да омеси и тестото да втаса.
Докато втасва тестото сложете в купичка шоколада и млякото, сложете в микровълновата и разтопете, след това прибавете брашното, захарта, какаото и нишестето, разбъркайте. Оставете на страни да се охлади.
След като тестото втаса го поставете върху набрашнена повърхност, разточете, поставете отгоре късчета от шоколадова та смес, завийте като плик, разточете отново, и отново завийте на плик и така няколко пъти докато тестото се смеси хубаво с шоколадова та смес/колкото повече завивате и разточвате толкова по шарено ще стане.
Сплетете и поставете в продълговата форма .
Оставете да удвои обема си отново/ за 40-60 мин., може отгоре да покриите с пекарска хартия, на мене много бръзо ми хвана кафява коричка отгоре./
Печете за 30- 35 мин на предварително загряла фурна на 170гр.
Слагаме съставките в машината за хляб, отгоре сипваме шупналата мая. Включваме на програма ТЕСТО и оставяме машината да омеси и тестото да втаса.
Докато втасва тестото сложете в купичка шоколада и млякото, сложете в микровълновата и разтопете, след това прибавете брашното, захарта, какаото и нишестето, разбъркайте. Оставете на страни да се охлади.
След като тестото втаса го поставете върху набрашнена повърхност, разточете, поставете отгоре късчета от шоколадова та смес, завийте като плик, разточете отново, и отново завийте на плик и така няколко пъти докато тестото се смеси хубаво с шоколадова та смес/колкото повече завивате и разточвате толкова по шарено ще стане.
Сплетете и поставете в продълговата форма .
Оставете да удвои обема си отново/ за 40-60 мин., може отгоре да покриите с пекарска хартия, на мене много бръзо ми хвана кафява коричка отгоре./
Печете за 30- 35 мин на предварително загряла фурна на 170гр.
2 коментара:
Много добре звучи-за съжаление съм изхвърлила перката си към машината за хляб/сега е неизползваема/Обмислям за друга.Но това не променя желанието ми да го опитам.
Много пухкав и вкусен стана за втори път го правя, първия път не остана за снимки :-)
Поздрави Лати!
Публикуване на коментар