2 пилешки бутчета/ махнете кожичките/ или друго пилешко месо
1 голяма глава лук
4 скилидки чесън
1 морков
2 зелени чушки
3 червени чушки
4 средни домата
1 малък патладжан
1/4 ч.чаша бяло вино
2 суп.лъжици доматено пюре
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 ч.лъжица червен пипер
1/4 -1/3 ч.лъжица лют червен пипер или 1 малка люта чушка
вода
1/4 ч.чаша зехтин
Загрейте в дълбок тикан 2 суп.лъжици олио, запържете бутчетата докато месото смени цвета си. Извадете и оставете на страни.
В същата мазнина/ако има нужда сложете още мазнина/ сложете нарязания лук и чесъна, задушете.
Добавете виното и нарязания морков, задушете за 4-5 мин, прибавете нарязаните чушки, домати и патладжана. Прибавете доматеното пюре. Оставете за няколко минути, прибавете пилето и сипете вода така че да покрие зеленчуците, зехтина, червения пипер, сол, черен пипер. Оставете да къкри до готовността на месото.
10 мин преди да го махнете от огъня подправете с лют червен пипер или сложете 1 цяла малка чушка.
Поднесете с нарязан пресен магданоз и ориз.
2 коментара:
Това бутче дето се подава изглежда много примамливо..и както размразявам едно пиле ще го приготвя по твоя начин. Хубава неделя, макар, че е малко мрачна :) Целувки!
Мария Благодаря ти!
Приятно и успешно изкарване на новата седмица!
Публикуване на коментар