неделя, 18 октомври 2009 г.

Пълнени питки










1/2 ч.чаша топла вода
мая прясна 8 гр.
1 суп.лъжица захар
1/2 ч.лъжица сол
1 яйце
50-60 гр. разтопена мас/ свинска мазнина/ + 3 суп.лъжици олио
брашно , около- 3 ч.чаши, може и повече, ....


за плънката:

1 яйце
сирене
кашкавал






Разтваряме маята в малко топла вода с 1/2 от захарта. Оставете на страни да шупне.
Смесете брашното със солта прибавете водата и мята, мазнината и яйцето замесете меко еластично тесто. което да не лепне по пръстите. Ако е необходимо при месенето добавете още брашно.
Оставете да удвои обена си за 1-2 часа.
Ако имате машина за хляб използвайте програмата ТЕСТО за омесване на тестото, плюс втасването.
От вече втасалото тесто оформете 2 питки, поставете върху застлана с пекарска хартия тава, и с юмрук вдълбайте.
Оставете за 10-15 мин.
Натрошете малко сирене, настържете кашкавал, аз сложих и един триъгълник топено сирене.
Разбийте едно яйце, намажете питките. Сложете останалото яйце при плънката и разбъркайте.
Запълнете всяка питка като си помагате с пръсти да разширите отвора. Поръсете обилно отгоре със сусам.
Печете в загряла фурна на 180 до готовността им 20-25 мин.





6 коментара:

Dani каза...

Толкова апетитно ти изглеждат питките.Поздрави!!!

Nanita каза...

Лелеее...колко апетитно изглеждат!Чудесна снимка!Спорна седмица и повече усмивки!

ghost13 каза...

Дани Благодаря ти!
Изядаха се на веднага,.... утре ще ги правя пак :-)
Спорна и хубава нова седмица!

ghost13 каза...

Нанита Благодаря ти за милите думи!
Поздрави и лека седмица и на тебе!

Maria каза...

Като направиш задели малко и за нас Лати! Страшно апетитни изглеждат, направо ми иде да захапя монитора както не съм гладна! Целувки и хубава седмица!

ghost13 каза...

Миме за тебе винаги,ще заделя
:-)...
Благодаря ти, за отделеното внимание...
Поздрав най-сърдечен и много вкусни успехи през седмицата!