У нас сме на вълна турска кухня...
източник:бг-мама
5 патладжана / патладжан - дълъг и тънък, не тумбест/
5 бр. пиперки /от тънките, с тънка ципа/
250 гр кайма
2 домата
половин голяма глава лук
250 гр кайма
2 домата
половин голяма глава лук
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
2 - 3 скилидки чесън
1 чаша кисело мляко/гъсто или изцедено/
магданоз за поръсване отгоре
Патладжана /се надубчва с вилица/ и пипера се опичат.
1 чаша кисело мляко/гъсто или изцедено/
магданоз за поръсване отгоре
Патладжана /се надубчва с вилица/ и пипера се опичат.
Обелват се ,нарязват се на много дребно.Когато обелите патладжана ,поръсете го с изцеден лимонов сок.
Патладжана и пипера се запържват.
Запържете лук в зехтин, след това добавете каймата ,рендосаните домати и 1/2 с.л. червен пипер, кимион, черен пипер, сол, гответе до готовност.
Към сместа от патладжан и пипер добавяте киселото мляко с чесън.
При сервиране в чинията първо слагате от патладжана с киселото мляко,може да добавите още кисело мляко смесено с чесън, отгоре от каймяната смес и поръсвате с магданоз.
източник:бг-мама
2 коментара:
Интересно предложение,със сигурност и вкусно.....ще го опитам!Хубав ден и много усмивки!
Благодаря Нанита, :-)
у дома тачим арабската кухня....
Публикуване на коментар