неделя, 8 ноември 2009 г.

Крем супа с карфиол и праз лук




4 средни парчета праз лук
2 малки глави карфиол
1 чаена чаша бланширан спанак
2-1/2 чаена чаши вода
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 или 2/3 чаена чаша готварска сметана
2 големи скилидки чесън
1 супена лъжица пресен копър
1 супена лъжица масло
сол
черен пипер
индийско орехче
1 чаена чаша фета сирене.




Загрейте в дълбок тиган 1 суп.лъжица масло - задушете праза и нарязаните скилидки чесън.Прибавете розичките карфиол, сипете водата и стрийте 1 кубче зеленчуков бульон.Сложете капака и оставете да къкри за 20-30 мин. Махнете от огъня, сложете спанака, и подправките, пасирайте, ако има нужда прибавете още сметана.Сервирайте топла поръсена отгоре с фета сирене.

Няма коментари: