събота, 28 ноември 2009 г.

Пиле с маслини и портокал




2- 4 пилешки части/долни или горни бутчета ../
1 ч.чаша вода
1/3 кубче пилешки бульон
1 портокал
3 суп.лъжици зехтин
3/4 ч.чаша маслини
4-5 скилидки чесън
половин глава лук
около 1/2 ч.лъжица червен пипер
около 1/2 ч.лъжица къри
щипка кимион
сол и черен пипер



Разрежете портокала на две, от едната половинка изстискайте сока, останалата половинка нарежете на фиилики.
В купа смесете зехтина, портокаловият сок, червения пипер, кърито, сол и черен пипер. Прибавете пилешките части и втрийте. Покрийте с найлоново фолио приберете в хладилника за 30мин.
Загрейте фурната, в дълбок съд сипете водата и стрийте пилешния бульон, сложете пилешкото месо заедно с останалата марината, прибавете маслините, нарязаният на едро чесън и лука, подправете със сол и черен пипер. Сложете отгоре резенчетата портокал и печете за 35-45 мин. или до готовността на пилето.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Как обичам пиленце... И колко апетитно и изкушаващо изглежда..! Интересна е тази комбинация: ще се пробва, Лати!

Прегръдка и :-) от мен!

ghost13 каза...

Благодаря ти Дими!