1 пакет кори аз използвах "Одрински"
2/3 ч.чаша булгур
150-200гр. сирене
150мл. готварска сметана + още 60 мл./ аз използвах готварска сметана т.к. имах отворена кутия, но вие може да замените с пресно мляко/
50мл. прясно мляко
около 250-300гр. предварително бланширан спанак
4 яйца
олио за намазване на корите
2 - 3 суп.лъжици свинска мас или маргарин
Загрейте фурната на 180гр. Намаслете тавата.
Сварете булгура.
Сварете булгура.
В купа поставете булгура, натрошеното сирене, нарязаният спанак, 60 мнл. готварска сметана и 2 яйца.
Вземете един лист от готовите кори, намажете, сипете по 1 препълнена суп.лъжица от плънката, навийте на охлювче и поставете в тавата, започнете да навивате от центъра.
Вземете един лист от готовите кори, намажете, сипете по 1 препълнена суп.лъжица от плънката, навийте на охлювче и поставете в тавата, започнете да навивате от центъра.
След като свършат всички кори, ако имате останала плънка я използвайте за заливката.
Подгответе си заливката разбийте 2-те яйца прибавете готварската сметана и прясното мляко. Излейте заливката върху корите, разклатете тавата за да се разнесе заливката на всякъде. Поставете отгоре парченца свинска мас или маргарин.
Печете до готовността на баницата около 35-40 мин.
4 коментара:
Латина, чудесна баничка !
А днес моята малка дъщеря направи твоите Мъфини с овесени ядки и ябълки, чудесни станаха ! Макар и не много красиви на външен вид !
По-здрави !
Пепеляшка
Много интересна рецепта.Все още не съм ползвала булгур при готвене ,но явно,че ще се наложи.Предполагам ,че тези "Одрински кори"са като останалите.Хубава вечер:))))
Да... Дани Одрински кори- много добре стана :-)
Мария Благодаря ти!
На нас много ни хареса тази комбинация ;-)
Много се радвам, че са ви допаднали мъфините с ябълки и овесени яди, аз тази година нещо не съм правила овесени мъфини...започвам да се замислям ;-)
Поздрави и успешна седмица!
Ауу, чудесна е!
Много добра е идеята, благодаря, Лати!
Поздрав и :-)
Публикуване на коментар