събота, 12 декември 2009 г.

Унгарски гулаш


700 грама говеждо месо на парчета
2 големи глави лук, нарязан
2- 3 скилидка чесън, нарязан
1 супена лъжица зехтин
1 супена лъжица брашно, пълна

пълна - 1 супена лъжица червен пипер

400 грама консерва нарязани домати
щипка морска сол и черен пипер
малко заквасена сметана за поднасяне




Загряваме фурната до 140oC.
Загрейте олиото в голям тиган/тенджера и гответе говеждо месо от всички страни до кафяв цвят. Ако трябва го запържете на части ако е много.
Прехвърлете месо в една чиния и я похлупете.
Добавете лука и чесъна в тигана и пържете докато омекнат и станат леко златисти.
Върнете говеждото месо в съда прибавете червен пипер и брашно, разбъркате.
Добавете доматите, сол и черен пипер и оставете да къкри.
Поставете капака на тикана и сложете в печката. Гответе за около 2 часа/или докато соса се сгъсти.
Преди сервиране се разбърква с малко заквасена сметана да се създаде мрамор ефект!
Сервира се със сварен ориз с някои зеленчук.

от Donal Skehan

 

Няма коментари: