неделя, 13 декември 2009 г.

Овесени питки




От тестото може да оформите 1 хляб или 6 питки

1 / 4 чаена чаша кафява захар
1 / 4 чаена чаша топла вода
1 опаковка суха мая (1 супена лъжица)
1 / 2 чаена чаша плюс 1 / 8 чаена чаша вряща вода
1 / 2чаена чаша фини овесени ядки
3 супени лъжици масло, меки/15гр/
3 / 4 чаена лъжичка сол
2 яйца, леко разбити
3 чаши брашно (приблизително)

1 яйце, леко разбито

1 / 4 чаша фини овесени ядки за поръсване








В малка купа, разтворете 1 супена лъжица захар в топла вода. Прибавете маята и оставете да престои в продължение на десет минути, или докато шупне.
В голяма купа, разбъркваме заедно останалата захар, врялата вода, овесените ядки, маслото и солта. Оставяме да се охлади. прибавяме маята и яйцата, разбъркваме. Прибавяме 1 - 1 / 2 чаши брашно. С дървена лъжица, се разбърква и се прибавя останалото брашно. До толкова, че да се образува меко и еластично тесто.
Поставяме върху набрашнена повърхност и замесете меко и еластично тесто.
Замесваме в продължение на 8 до 10 минути или докато тестото стане еластично.. Поставя се в купа с мазнина. Покрива се с найлоново фолио и се оставя на топло за около 1 - 1 / 2 часа.

Може да използвате машината си за хляб за замесване на тестото.

Разделете тестото на 6 части и от всяка оформете топка. Може да застелете тавата с пекарска хартия или да намаслите тавата.Оставете на топло в продължение на 45 минути.
Загрейте фурната до 180 ° F. С четка намажете с яйце и се поръсва с фини овесени ядки о.
Пече се, докато когато почукате отгоре не издаде кух звук , около 25-30 минути. Завийте и охладете.



Няма коментари: