1 - 1 / 4 чаена чаши брашно
1 / 2 чаена лъжичка бакпулвер
1. Загряваме фурната до 180 градуса. Смесваме заедно брашното, бакпулвера, содата и солта.
1 / 2 чаена лъжичка бакпулвер
1 / 2 чаена лъжичка сода
1 / 2 чаена лъжичка сол
3 / 4 чаена чаша фъстъчено масло
3 / 4 чаена чаша фъстъчено масло
100гр. масло, меко
1 / 3 чаена чаена чаша кафява захар
1 / 3 чаена чаена чаша захар
1 / 3 чаена чаена чаша захар
1 голямо яйце
1 супена лъжица ванилия
1 / 2 чаена чаша конфитюр/сладко от малина
захар за овалване
1 супена лъжица ванилия
1 / 2 чаена чаша конфитюр/сладко от малина
захар за овалване
1. Загряваме фурната до 180 градуса. Смесваме заедно брашното, бакпулвера, содата и солта.
Разбиваме фъстъчено масло и маслото с миксер на средна скорост до гладкост. Добавяме захарта, и бием до блед цвят и пухкавост. Добавяме яйцето и ванилията, бъркаме докато се обединят. Намаляме скоростта на миксера на ниски обороти. Добавяме сухите съставки, и разбъркваме, до обединяване.
2. Загребваме от тестото колкото 1 равна супени лъжици, и оформяме топки. Овъргаляме всяка топка в кристалната захар, и поставяме на пергаментна хартия за печене, на разстояние около 3-5 см. една от друга.
3. Печем сладките докато подпухнат, около 5-10 минути/при мене около 5 мин./. Извадете от фурната и натиснете с дръжка - края на дървена лъжица. Върнете във фурната и печете докато краищата станат златисти, около 6 до 7 минути. Преместете върху решетката и оставете да се охладят напълно.
4. Загрейте конфитюра в малка тенджера, като се разбърква, докато се разхлаби или започне да става течен, около 30 секунди. Сложете 1 / 2 чаена лъжичка във всяка вдлъбнатина. Сладките могат да се съхраняват до 1 седмица.
2. Загребваме от тестото колкото 1 равна супени лъжици, и оформяме топки. Овъргаляме всяка топка в кристалната захар, и поставяме на пергаментна хартия за печене, на разстояние около 3-5 см. една от друга.
3. Печем сладките докато подпухнат, около 5-10 минути/при мене около 5 мин./. Извадете от фурната и натиснете с дръжка - края на дървена лъжица. Върнете във фурната и печете докато краищата станат златисти, около 6 до 7 минути. Преместете върху решетката и оставете да се охладят напълно.
4. Загрейте конфитюра в малка тенджера, като се разбърква, докато се разхлаби или започне да става течен, около 30 секунди. Сложете 1 / 2 чаена лъжичка във всяка вдлъбнатина. Сладките могат да се съхраняват до 1 седмица.
източник Мartha Stewart
2 коментара:
Фантастични са, Лати!
Със следите на захар и с тези толкова изкушаващи пукнатинки.. Направо съжалявам, че не мога да си взема.. а са тъй близо пред очите ми :-)))
Поздрави и :-)
Дими благодаря ти!
Ама и твойте са много изкушаващи :-)
Публикуване на коментар