понеделник, 21 декември 2009 г.

Thumbprints с ядки



Малко на брой 12 бр. аз направих двойна доза

1 / 2 чаена чаша масло, меко
1 / 2 чаена чаша + 2 супени лъжици захар
1 голямо яйце, разделете белтъка от жълтъка
1 супена лъжица ванилия
1 - 1 / 4 чаши брашно

1 / 8 чаена лъжица сол
1 / 2 чаша препечени лешници, смлени
Ягодово сладко





1.Загрейте фурната до 170 градуса. Сложете маслото и 1 / 2 чаена чаша захар в купа на миксера и бийте на средна скорост до получаване на бледа и пухкава смес , около 3 минути. Добавете яйченият жълтък и ванилията, разбъркайте добре. Намалете скоростта на миксера на ниски обороти. Добавете брашното и солта, разбърква се , докато само се комбинират. Приберете тестото в хладилника за 2 часа.
2.Смесете заедно печени лешници и останалите 2 супени лъжици захар в малка купа. То тестото оформете топчета - 2,5 см.; натопете топките в яйченият белтък, а след това в лешниковата смес със захарта. Поставете на пекарска хартия на разстояние 2,5 см. Натиснете надолу в центъра на всяка топка с палец. Печете за 10 минути. Извадете от фурната; натиснете надолу отново в центръра.
Върнете във фурната и печете до златисто кафяво около 8 до 10 минути. Охладете. Напълнете вдлъбнатините с конфитюр. Сладките могат да се съхраняват в херметически затворени контейнери при стайна температура до 2 - 3 дни.





източник:Martha Stewart

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Лати, прекрасни са снимките на вкусните дребосъчета! И този страхотен коледно-червен цвят, създаващ топлина, уют и празнична тържественост.. Чудесно!

Поздрави сърдечни :-)

ghost13 каза...

Благодаря ти Дими, червеното ми е слабост :-)
Много целувки :-)