вторник, 19 януари 2010 г.

Пилешко с портокалов сос



4-5 пилешки бутчета/зависи от голимината/
4 супени лъжици зехтин
1 голяма глава лук, ситно нарязан
2 портокала
1 / 4 чаша бяло вино
1 / 2 чаша пилешки бульон
2 супени лъжици мед
сол и черен пипер на вкус





Подправете пилето със сол и черен пипер.
В голям тиган, загрейте зехтина и запържете пилето до златисто Извадете пилето и покрийте.В същия тиган запържваме лук като намалете топлината, докато стане полупрозрачен. Добавете пилето обратно в тигана. Добавете на бяло вино и бульона и оставете течността малко да поври.
Прибавете изстискания портокалов сок и кората от двата портокала и оставете да вари на тих огън, докато пилето се свари и стане крехко, около 20 минути, хубаво е да похлупите съда.
Ако сосът е почти изврял прибавете още пилешки бульон още портокалова кора и меда, разбъркайте докато соса се сгъсти..Тествайте за подправки и сервирайте като полейте със соса и със сварен ориз.

източник:trissalicious.com

2 коментара:

geri каза...

Благоуханно и предполагам вкусно.
Харесва ми ,но защо все още не мога да се престраша да направя сладко -кисел сос?
Снимките наистина са ти много сполучливи!
Поздрави!

ghost13 каза...

Гери благодаря ти!
След пилето с пепси и това с портокаловия сос, у нас ми заявиха че няма да се ходи по китайски ресторанти....я колко вкусно съм готвила..хи, хи, хи