неделя, 24 януари 2010 г.

Баница с праз






1 пакет кори/ръчно точени/за баница
1 - 2 стръка праз
4 яйца
5 - 6 супени лъжици кисело мляко
1/2 чаена чаша газирана вода
400 гр. сирене
олио
щипка сол




Празът се почиства, нарязва се на ситно.
В дълбок тиган с капак се сипва половин чаша вода и лъжица олио и се слага нарязания праз да се задуши.
Разбърква се сиренето, киселото мляко, двете яйца и малко сол. Когато празът се охлади, добавяме при сместа с яйцата и разбъркваме. Мажем дъното на тавата с малко олио.
Кората се разстила. Напръсква се с олио, след което се разстила плънката и се навива на руло.Прехвърля се в тавата,като се започва от средата да се навива в кръг.Последователно се навиват всички кори.Накрая баницата се поръсва отгоре със смес от олио, газирана вода двете яйца и ако останало от плънката и тя се оползотворява. Тавата се разклаща за да попие навсякъде течността и се оставя за 3-5 мни. Пече се в загрята фурна на 190гр.След като е готова се поръсва с вода и се покрива с кърпа да се задуши и омекне.

11 коментара:

Cool Chic Style Fashion каза...

looks very delicious..ciao stefania

ghost13 каза...

Emilia, :-)thank you!

toni_n каза...

Какъв апетитен загар има баничката, Лати!

Поздрави и спорна нова седмица :)

Maria Miteva-Christou каза...

Ах каква хубава баничка! Поздравления за рецептата и изпълнението!
Весел и мечтателен ден!

ghost13 каза...

Тони, Мария Благодаря ви момичета, найстина си беше вкусна :-)
Поздрав най - сърдечен от студения Шумен:-)

Ruta77 каза...

превосходна! поздравления и от мен:):)

eldivenlerim каза...

looks so yummy....

fedora каза...

Надявам се, че всичко покрай и с теб е наред! Чакаме те!
Поздрави: Ина

ghost13 каза...

Ина при мене всичко е добре а и командировката ми се отразява добре, далече от кухнята за един месец и вече съм 3 кг. минус ...хи, хи, хи :-)
Много слънчаво настроение!

Penguinlove каза...

Is there any way you could translate this recipe into English? I have an ex-boyfriend whose aunt made something similar to this for every family gathering and I want to start making it myself.

Thank you if you can do that for me. :)

ghost13 каза...

1 packet filo pastry
1-2 leeks / about15-20sm each
4 eggs
5-6 tablespoons yogurt
1/2 cup soda water
400 g cheese - I use a typical Bulgarian Cheese but you cam use feta
cooking oil
pinch of salt

Clean the leeks, cut into small pieces.
In a deep skillet with a lid pour half a cup of water and a tablespoon of oil and put sliced ​​leeks to choke.Mix cheese, yogurt, two eggs and a little salt. When the leeks are cool, add the mixture to the eggs and stir.fatliquoring tray with oil and
place a sheet of dough.Spray with oil, then spread the filling and rolled in rulo.Finally, sprinkle top of cake with a mixture of oil, soda water and two eggs if the mixture remains.Shake the pan to absorb all the liquid and leave for 3-5 min.Bake in 190C.Once ready, sprinkle with water and cover with a towel to smother and soft.