неделя, 10 януари 2010 г.

Риба "Тексас"

5-6 супени лъжици масло-равни, меко
1 стрък зелен лук
1 супена лъжица нарязан на ситно магданоз
1 чаена лъжица нарязана на ситно мащерка
1 / 2 чаена лъжица чили /лют червен пипер
1 / 2 чаена лъжица червен пипер
4 филета/350гр/ морски костур, филета от лаврак или друга риба
1-2 супени лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер, на вкус
около 12 тънки резенчета лимон


Загрейте фурната или скара.
Смесете в купа масло, нарязаният на ситно лук и магданоз/може да използвате чопър/ , мащерка, чили на прах, червен пипер . С вилица разбъркайте докато сместа стане пухкава и се смесят всички съставки. Намажете филетата риба с олио подправете със сол и черен пипер, намажете със подготвената смес, поставете отгоре резенчета лимон и печете.
Гответе за 12-15 минути.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Как да не му се прияде на човек?!

Поздравявам те, Лати!

Прекрасна снимка!

ghost13 каза...

Благодаря ти!
Ценя много мнението ти.. :-)