неделя, 9 май 2010 г.

Глазирани моркови с балсамико


3-4 големи моркова, обелете и нарежете
1 - 1/2 супени лъжици смлян джинджифил
1 - 1 / 2 чаена чаши зеленчуков бульон
3 скилидки чесън, пресовани
1 / 4 чаена чаша мед
3 супени лъжици кафява захар
3 супени лъжици масло
2 или 3 супени лъжици балсамов оцет
няколко капки сос Табаско.
Сол и пипер на вкус






Поставете всички съставки в голям тиган и да доведе до кипене. Покрийте тиган и след това намалете огъня и оставете бавно да къкри, като се разбърква от време на време в продължение на 15 до 20 минути. Махнете капака оставете да къкри, като се разбърква често/хубаво е да се тества вкуса на соса за да се прецени дали има нужда да се корегира/, докато сосът се редуцира до гъст сироп и морковите като се набодят с вилица са меки. Сервирайте веднага.

Няма коментари: