понеделник, 21 юни 2010 г.

Лесни и ароматни пилешки крилца









3 стръка зелен лук
2 скилидки чесън
1 супена лъжица бахар/стрийте в хаванче зърната/
1 супена лъжица мащерка
1чаена лъжица лют червен пипер
1/2 чаена лъжица черен пипер
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица индийско орехче
2 супени лъжици кафява захар
1/4 чаена лъжица оцет
1/4 чаена чаша зехтин
6-8 бр. пилешки крилца/сварени предварително/





Поставяме всичките съставки от марината в блендера смесваме ги хубаво.Слагаме сместа в подходящ съд с капак, добре смесваме крилцата с марината.Оставяме ги в хладилника за 30мин. може и за едно денонощие. Загряваме фурната на 220гр. поставяме крилцата в намаслена тавичка или застлана с пекарска хартия и печем за 15-20 мин.

Няма коментари: