неделя, 27 юни 2010 г.

Кекс с мед и кокос






½ чаена чаша кокос
125 гр. масло, меко
¾ чаена чаша кафява захар
2 яйца
2 супени лъжици мед
1 – ½ чаена чаша брашно
10 гр. бакпулвер
½ чаена чаша прясно мляко




Загрейте фурната на 180гр. Подгответе си 20см. форма или тава с размери 19х29/намаслете/.
Разбийте маслото със захарта до кремообразна смес. Прибавете яйцата едно по едно, прибавете меда и смесете добре.
Смесете отделно брашното с бакпулвера и кокосовите стърготини. Сипете брашното към течните съставки като го разполовете и прибавете млякото после прибавете останалото брашно. Сипете сместа в формата и печете 40-45 мин. или тествайте с клечка. Извадете и охладете.

за карамеловата глазура:

60 гр. масло
1 / 2 чаена чаша кафява захар
2 супени лъжици прясно мляко
1 - 1 / 2 чаена чаши пудра захар

Разтопете маслото в малка сосиера , добавете захарта и бъркайте непрекъснато, за около 2 минути. Махнете от топлината прибавете млякото и постепенно се прибавя и пресятата пудра захар. Бърка се до гладка смес.

източник: www.taste.com.au

Няма коментари: