Правих я на око, но стана много сполучливо и вкусно
За Джинджифиловия сос:
Джинджифил на прах
Чесън, ситно нарязан
Соев сос
Сусамово олио
Пресен лимонов сок
Лют червен пипер
Прясно смлян черен пипер
Загрейте скара. Смесете съставките в купичка. Тествай соса на вкус и добавете още от съставките.
Алуминиево фолио
Хартия за печене
Рибни филета
Джинджифилов сос
1 глава лук, нарязан
Нарежете фолио и върху него поставете хартията за печене. Направете "лодки". Поставете филетата във всяка лодка Поръсете отгоре с джинджифиловия сос и лука. Сгънете/затворете/ фолиото, с пергаментната хартия. Така оформените пакети сложете на скарата за 15-20 мин. или в зависимост от това колко гореща е скара ви/може и на грил-тиган/ .
2 коментара:
Много интересно предложение и като любител на рибата ще включа тази рецепта в менюто.
Слънчево лято!
Благодаря ти мила!
Слънчава седмица !
:-)
Публикуване на коментар