1 / 2 чаена чаша bulgur – булгур
2 чаени чаши топла вода
2-3 чаени чаши магданоз
1 / 2 чаена чаша мента/ по избор/
1 / 4чаена чаша зелен лук
½ глава на среден лук
2-3 домати
2 супени лъжици зехтин
сока на половин лимон
1 / 2 чаена лъжица сол
Накиснете булгура в 2 чаши вода и го оставете да стои във вода за 1 - 1.50 часа. Булгур ще омекоти във водата. Ако не разполагат с много време, може да поставите булгура /bulghur с водата да купне за 20 мин. на котлона , но той губи голяма част от полезните му характеристики ако го сварите.
Магданоза трябва да е нарязан на много ситно.
Нарежете лука и доматите също на ситно.
Може да използвате чопър.
Магданоза трябва да е нарязан на много ситно.
Нарежете лука и доматите също на ситно.
Може да използвате чопър.
Поставете всички съставки в салатена купа прибавете зехтина и лимоновия сок. Подправете със сол , разбъркайте.
3 коментара:
О, тази салатка е страхотна! Научих я от Вили >> преди време и почти всяка седмица оттогава я приготвям.
Чудесни снимки!
Обожавам я тази салата! У нас много често фигурира в менюто, особено по това време на годината!
Благодаря Ви!
Тази ми е любима доста често си я хапвам :-)
Спорна седмица !!!
Публикуване на коментар