2 яйца
1 чаена лъжица нес кафе, с връх
1/8 чаена чаша гореща вода
1 чаена лъжица ванилия
1- ¾ чаена чаша брашно + още 1/8 чаена чаша
1 чаена лъжица бакпулвер
1 чаена лъжица сода
¼ чаена чаша какао
½ чаена чаша меко масло/113гр/
1- 1/3 чаена чаша захар
2/3 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша шоколадов чипс или натрошете тъмен шоколад/ да не е млечен
За глазурата
½ чаена чаша течна сладкарска сметана
½ чаена чаша шоколадов чипс
Загрейте фурната на 180гр.
Смесете заедно нес кафето и горещата вода.
В отделна купа сместете брашното, какаото, бакпулвера, содата.
В друга малка купичка сложете шоколадовия чипс и го поръсете с 1 супена лъжица брашно.
В друга купа разбийте маслото, на три сипвания прибавете захарта като продължавате да разбивате. Прибавете едно по едно яйцата като разбивате след всяко, прибавете и ванилията.
Прибавете сместа с кафето.
Прибавете киселото мляко като го сипете на 2 пъти, като редувате с брашнената смес на 3 пъти. Обединете добре. Прибавете и шоколадовия чипс като разбъркате с шпатула.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма Печете за 45-50 мин. или докато не забодете клечка и не я изкарате суха.
За глазурата сложете в малка стъклена купичка сметаната и шоколада и сложете в микровълновата за 1 мин. извадете и разбъркайте. Полейте вече охладения кекс.
6 коментара:
Мда, усещам аромата му. Наскоро и аз правих кейк с кафе и маслена глазура, но нещо не бях достатъчно удовлетворена.
Твоята рецепта изглежда много по-добра, ще пробвам скоро.
Поздрави!
Всичко шоколадово се яде :-)... при нас няма хънта-мънта, само да е шоколадово ....
Благодаря ти!!!!
I can read your site by translating to Romanian,your cake look absolutely delicious,nice to meet you.
I`ve never made chocolate and coffee cake so I need to do this finally :)
Страхотно изглежда кексчето мога само да си представя аромата и вкуса на кафе шоколад - страхотна комбинация!
:)
Nesrin Meçik,
Paula,
Maria Miteva-Christou,
Teşekkür!
Thanks!
Благодаря!
Публикуване на коментар