600 гр. прясна бамя
1/2 чаена чаша оцет
1 чаена чаша вода
1 супена лъжица сол
100 мл. олио или зехтин
1 голяма глава лук нарежете на ситно
600 гр. консервирани домати
1 супена лъжица червен пипер
половин връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Накиснете бамята за 30мин. или 1 час във вода с 1/2 чаша оцет и прибавете 1супена лъжица сол. После изплакнете със студена вода.
В тенджера загрейте олиото и задушете нарязаният на ситно лук. Прибавете бамята и гответе за още 5 мин. Добавете доматите, червения пипер, череният пипер, солта и магданоза.( ако има нужда прибавете чаша вода). Доведете до кипене, намалете покрийте с капак и оставете да се вари за 20- 30 мин.
2 коментара:
Много обичам бамя и всичките и превъплащения:) Носи се чуден аромат от твоята чиния:)
Много обичам бамя и всичките и превъплащения:) Носи се чуден аромат от твоята чиния:)
Публикуване на коментар