неделя, 9 октомври 2011 г.

Бамя яхния



600 гр. прясна бамя
1/2 чаена чаша оцет
1 чаена чаша вода
1  супена лъжица сол
100 мл.   олио или зехтин
1 голяма глава лук нарежете на ситно
600 гр. консервирани домати
1 супена лъжица червен пипер
половин връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Накиснете бамята за 30мин.  или 1 час във вода с 1/2  чаша оцет и прибавете 1супена лъжица сол. После изплакнете със студена вода.


В тенджера загрейте олиото и задушете нарязаният  на ситно лук. Прибавете бамята и гответе за още 5 мин. Добавете доматите, червения пипер, череният пипер, солта и магданоза.( ако  има нужда прибавете чаша вода).  Доведете до кипене,  намалете покрийте с капак и оставете да се вари  за 20- 30 мин.



2 коментара:

Ани каза...

Много обичам бамя и всичките и превъплащения:) Носи се чуден аромат от твоята чиния:)

Ани каза...

Много обичам бамя и всичките и превъплащения:) Носи се чуден аромат от твоята чиния:)