Няма отново да пиша за Хеллоуин отделила съм му една публикация тук и тук
миналата година правих едни кексчета но тази освен кексчета отново реших да направя и едни духчета :-)
рецептата която ползвах е много сполучлива и е от allrecipes.com и е една от най добрите им рецепти придружена с видео the best rolled sugar cookies
2 чаени чаши захар
4 яйца
1 чаена лъжица ванилия екстракт
5 чаени чаши брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
1 чаена лъжичка сол
В голяма купа, смесете заедно маслото и захарта, докато сместа стане гладка прибавете яйцата и ванилятата, разбийте. Прибавете брашно, бакпулвера и солта. Смесете добре. Покрийте купата с найлоново фолио и приберете за най-малко един час или за през нощта в хладилника.
Загрейте фурната до 200 градуса по Целзий. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Нарежете на желаните от вас форми. Оставете между бисквитките около 2 см. място една от друга когато ги слагате в тавата.
Печете от 6 до 8 минути в предварително зарята фурна. Извадете и охладете ./ 5 дозини
за айсинга, отново се спрях на рецепта от allrecipes.com - sugar cookie icing
1 чаена чаша пудра захар
2 супени лъжици мляко
2 чаени лъжички царевичен сироп / или глюкоза
1/4 чаена лъжичка бадемово екстракт
и ако желаете някакви оцветители
В малка купа, разбийте заедно пудрата захар и млякото, докато сместа стане гладка. Прибавете царевичният сироп и есенцията и разбийте, докато сместа стане гладка и лъскава. Ако сместа е прекалено гъста, добавете още царевичен сироп.
Разделете в отделни купички и може да добавите и хранителни оцветители . Потопете бисквитки в сместа или ги рисувайте с четка.
Естествено че за 5 дозини се наложи да увелича дозата за айсинга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар