6 средни домата
2/3 чаена чаша вода
1/2 чаена чаша киноа
1/4чаена чаша зехтин
1 глава лук
около 1 чаена чаша нарязани на ситно гъби( може и малко повече)
1 чаена лъжица сух босилек
1 чаена лъжица сух риган
1/4 чаена чаша сухо бяло вино
черен пипер и сол на вкус
магданоз
Отрежете капачетата на доматите и издълбайте първо с нож по стените на домата и после извадете месестата част с лъжица. Запазете вътрешността на доматите. Наредете издълбаните домати в тава. Сложете вътрешността на доматите в блендер и пасирайте, докато получите доматен сок. Този сок ще го прибавим по нататък в процеса на готвене.
Загрейте мазнината в тигана и прибавете луга леко задушете до прозрачност на лука прибавете гъбите и гответе за около 5мин.прибавете киноата, бялото вино, водата и подготвено то доматен сок.Прибавете и подправките. Гответе до полуготовността на киноата , тя трябва да е започнала да набъбва. Когао сместа е готова прибавете и магданоза.(Ако сместа е много суха добавете още вода)
През това време докато коноата се готви. Включете фурната да загрява на 180гр.( аз винаги ползвам вентилатор)
С готовата смес запълнете издълбаните домати и поставете капачето налейте в тавата вода и поръсете отгоре доматите със зехтин. Печете за 60-50 мин. ако доматите започнат да прегарят много отгоре покрийте тавата с алуминиево фолио.
1 коментар:
This is my kind of healthy and delicious treat! Fantastic clicks too.
Публикуване на коментар