четвъртък, 22 ноември 2012 г.

Яйца по панагюрски


6 яйца
1супена лъжица  масло
 щипка червен пипер
сол
1 супена лъжица  оцет
1 литър  вода
200 г кисело мляко
100гр овче сирене , натрошено
1 скилидка чесън
1 стрък копър




 Разбъркайте киселото мляко спресованият чесън.Посолете и подправете с малко черен пипер. Разбъркайте добре и оставете настрана.
В  тенджера се загрява подсолена вода с оцет  щом заври,
 съдът се премества от котлона и във водата се счукват  яйцата .
Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица.
 В тиган се загряват маслото  и червеният пипер и се разбъркват.
 Яйцата се сервират в порционна чиния и  се поставя  отгоре натрошено овче сирене и се заливат с разбитото  кисело мляко със счукания чесън  и след това с мазнината.
 Поръсва се със ситно нарязан пресен копър  и се поднася.

3 коментара:

Luchiya каза...

Вкусотийка! А снимките ти са много красиви! Магаренцето е голям симпатяга :)

Стефка каза...

Толкова апетитни снимки, не оставят капка съмнение за вкуса! Една от любимите ми гозби. По едно време така се бях пристрастила, че си я приготвях всеки ден :) в продължение на една седмица. Между другото и аз не устоях на тази прелестна чинийка и като я зърнах в едно магазинче на морето веднага си я закупих. Усмивки.

Ptirinha каза...

Е, не е истина, точно такива ми се приядоха сега... ммммм

Чудесни снимки! :)