6 яйца
1супена лъжица масло
щипка червен пипер
сол
1 супена лъжица оцет
1 литър вода
200 г кисело мляко
100гр овче сирене , натрошено
1 скилидка чесън
1 стрък копър
Разбъркайте киселото мляко спресованият чесън.Посолете и подправете с малко черен пипер. Разбъркайте добре и оставете настрана.
В тенджера се загрява подсолена вода с оцет щом заври,
съдът се премества от котлона и във водата се счукват яйцата .
Съдът се връща на котлона и след няколко минути яйцата се изваждат с решетъчна лъжица.
В тиган се загряват маслото и червеният пипер и се разбъркват.
Яйцата се сервират в порционна чиния и се поставя отгоре натрошено овче сирене и се заливат с разбитото кисело мляко със счукания чесън и след това с мазнината.
Поръсва се със ситно нарязан пресен копър и се поднася.
3 коментара:
Вкусотийка! А снимките ти са много красиви! Магаренцето е голям симпатяга :)
Толкова апетитни снимки, не оставят капка съмнение за вкуса! Една от любимите ми гозби. По едно време така се бях пристрастила, че си я приготвях всеки ден :) в продължение на една седмица. Между другото и аз не устоях на тази прелестна чинийка и като я зърнах в едно магазинче на морето веднага си я закупих. Усмивки.
Е, не е истина, точно такива ми се приядоха сега... ммммм
Чудесни снимки! :)
Публикуване на коментар