понеделник, 19 ноември 2012 г.

Печени картофи с чили и куркума на Гордън Рамзи

    

    2.5кг картофи
    морска сол и прясно смлян черен пипер
    1 - ½ чаена лъжица . куркума
    щипка лют червен пипер люспи
    4-5 супени лъжици зехтин
     



Загрейте фурната до 200 ° C . Обелете картофите, нарежете на четвърти по дължина и поставете  в голяма тенджера с подсолена студена вода. Оставете да заври, след което намалете  топлината и оставете да къкри за около 8 минути.

    Изцедете картофите в гевгир сложете  и подправете с куркума, чили люспи и малко сол и черен пипер. Разбъркайте в гевгира, за да се разнесе равномерно подправките, поръсете  с малко зехтин и разбъркайте отново. Оставя се  за 5 минути.



 
    Сложете останалата част от зехтина в тава за печене и се поставя във фурната за няколко минути, за да се загрее. Внимателно се добавят картофите и се разбъркват внимателно в мазнината. Печете 40-45 минути, като от време на време се разбърква няколко пъти, пече се докато коричка стане  златиста. Отцеди върху кухненска хартия и се ги прехвърлете  в затоплена чиния.

Източник: "Коледа с Гордън" от Гордън Рамзи


 

2 коментара:

Irma каза...

Много апетитно изглеждат, Лати! Винаги ми въздействат толкова силно твоите снимки на апетита, че едва се сдържам да приготвя всяка поредна рецепта. ;) И тази не прави изключение, макар подобни картофки да съм правила. По препоръка на приятелка ги наръсих накрая със сусам и се получи нещо невероятно! Опитай някой път, ако ти допада идеята!
Поздрави и успешна седмица!

ghost13 каза...

Благодаря ти Ирма. определено ще ги пробваме и със сусам, звучи примамливо апетитно :-)