2.5кг картофи
морска сол и прясно смлян черен пипер
1 - ½ чаена лъжица . куркума
щипка лют червен пипер люспи
4-5 супени лъжици зехтин
Загрейте фурната до 200 ° C . Обелете картофите, нарежете на четвърти по дължина и поставете в голяма тенджера с подсолена студена вода. Оставете да заври, след което намалете топлината и оставете да къкри за около 8 минути.
Изцедете картофите в гевгир сложете и подправете с куркума, чили люспи и малко сол и черен пипер. Разбъркайте в гевгира, за да се разнесе равномерно подправките, поръсете с малко зехтин и разбъркайте отново. Оставя се за 5 минути.
Сложете останалата част от зехтина в тава за печене и се поставя във фурната за няколко минути, за да се загрее. Внимателно се добавят картофите и се разбъркват внимателно в мазнината. Печете 40-45 минути, като от време на време се разбърква няколко пъти, пече се докато коричка стане златиста. Отцеди върху кухненска хартия и се ги прехвърлете в затоплена чиния.
Източник: "Коледа с Гордън" от Гордън Рамзи
2 коментара:
Много апетитно изглеждат, Лати! Винаги ми въздействат толкова силно твоите снимки на апетита, че едва се сдържам да приготвя всяка поредна рецепта. ;) И тази не прави изключение, макар подобни картофки да съм правила. По препоръка на приятелка ги наръсих накрая със сусам и се получи нещо невероятно! Опитай някой път, ако ти допада идеята!
Поздрави и успешна седмица!
Благодаря ти Ирма. определено ще ги пробваме и със сусам, звучи примамливо апетитно :-)
Публикуване на коментар