50гр кафява захар
25гр масло
225гр. брашно
50 гр смлени бадеми
1/2 чаена лъжица бакпулвер
1/2 чаена лъжица сода
равни 3 чаени лъжици от коледните подправките микс
1/4 ч.л. прясно смлян черен пипер
1 яйце
Коледен микс:
1/4 чаена чаша ( за мене беше много и я намалих на 1/8ч.чаша)
1/4 чаена лъжица. индийско орехче/на прах
1/4 чаена лъжица бахар/смлян
1/4 чаена лъжица джинджифил/на прах
1/4 чаена лъжица карамфил/на прах
1/4 чаена лъжица анасон звезда/смлян
1/4 чаена лъжица смлян кардамон
1/4 чаена лъжица бахар/смлян
1/4 чаена лъжица джинджифил/на прах
1/4 чаена лъжица карамфил/на прах
1/4 чаена лъжица анасон звезда/смлян
1/4 чаена лъжица смлян кардамон
Първо, смесете всички подправки, за да направите микс подправка. Минете през сито, за да отстраните всякакви бучки.
Загрейте фурната до 190 ° C. Застелете тавата с хартия за печене.
Поставете меда, захарта и масло в малка тенджера на средна топлина и разбъркайте докато , захарта се разтопи. Оставете за няколко минути, за да изстине леко.
В голяма купа се пресяват брашно, смлените бадеми, бакпулвера, содата, и череният пипер. Смесете сместа с меда и разбъркайте добре. Добавя се яйцето и се комбинират, сместа трябва да е гладка , но не лепкаво тесто.
Използвайте мокри ръце, за да направите топчетата. Поставете на хартията като оставите разстояние между топките.
Печете за 10-12 минути, докато започнат да покафиняват
. Извадете от фурната и охладете
за глазурата
200гр. пудра захар
1/4 чаена чаша ром - Barcardi.( искам да вметна че може да се използва и бял ром или ром по ваш вкус)
за глазурата
200гр. пудра захар
1/4 чаена чаша ром - Barcardi.( искам да вметна че може да се използва и бял ром или ром по ваш вкус)
Пресейте захарта и я смесете в малка купа с рома. Разбъркайте добре, докато сместа стане без никакви бучки.Потопете всяка бисквитка в глазурата, а след това се прехвърлете на решетката, за да изсъхне.
източник: thingsforboys.com
4 коментара:
Много стилно, много коледно!!!
Ако не рецептата, то поне глазурата ще използвам със сигурност.
Прекрасна седмица в очакване на Коледа!!!
Какъв вид ром Bacardi използвахте?
Направих сладките. Много са сполучливи с интересен аромат. Единствено глазурата ми не се получи толкова бяла. Аз използвах тъмен ром, мисля си, че трябва да е бял. Не бях сигурна и за гъстотата на глазурата. Колко мл е Вашата чаена чаша?
Весели празници!
Да може да се използва и бял ром, за глазурата - зависи от желаната от вас гъстото, рома може да го добавите постепенно до постигане на желаният ефект, използвам мерителни чашки ( железни от типа -1cup; 3/4 cup; 1/2 cup;1/4 cup;1/8 cup) или чаша която е също разграфена капацитета е 240мл.
Публикуване на коментар