1 чаена чаша елда
3 супени лъжици зехтин или олио
2-1/2 чаени чаши вода
1 кубче бульон
½ чаена лъжица сол
8-10 гъби, нарязани на парчета
1 голяма глава лук, ситно нарязана
2 скилидки чесън
1 супена лъжица масло
магданоз
Изплакнете елдата и я поставете в малък съд да ври с 2-1/2 чаени чаши вода и бульона.
В тиган загрейте мазнината, поставете лука и нарязаният на ситно чесън, задушете за 2 мин. прибавете и гъбите, задушете. Гответе до готовността на гъбите.
След какото елдата уври прибавете я към гъбите и лука, добавете маслото, разбъркайте и оставете за 5 мин.
Сервирайте с пресен магданоз.
Подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо.
1 коментар:
Страхотно предложение, непермменно ще пробвам тази комбинация!
Публикуване на коментар