събота, 23 март 2013 г.

Елда с гъби


    
    1 чаена чаша  елда
    3 супени лъжици зехтин или олио
   2-1/2  чаени чаши вода

    1  кубче  бульон
    ½ чаена лъжица  сол
    8-10 гъби, нарязани на парчета
    1   голяма глава лук, ситно нарязана 

    2 скилидки чесън
    1 супена лъжица масло

     магданоз 



Изплакнете елдата и я поставете в малък съд да ври с 2-1/2 чаени чаши вода и бульона.
В тиган загрейте мазнината, поставете лука и нарязаният на ситно чесън, задушете за 2 мин. прибавете и гъбите, задушете. Гответе до готовността на гъбите.
След какото елдата уври прибавете я към гъбите и лука, добавете маслото, разбъркайте и оставете за 5 мин.
Сервирайте с пресен магданоз.
Подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо.








1 коментар:

Iglika Mishkova каза...

Страхотно предложение, непермменно ще пробвам тази комбинация!