събота, 18 май 2013 г.

Бисквитки с оризово брашно и шоколадов чипс




1  - 1/2 чаени чаши оризово брашно
1/2 чаена лъжичка сода  

1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена чаша масло, меко или 57гр.
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша кафява заха

1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
 2  яйца
1чаена  чаша шоколадов чипс 

1/2 чаена чаша счукани орехи/пожелание
 



 


Комбинирайте  оризовото брашно, содата и солта в малка купа. Разбийте маслото, захарта, кафява захар и ванилията в голяма купа докато сместа се обедини  хубаво.Добавете яйцата едно по едно, като бъркате след всяко добавяне. 
Постепенно към маслената смяс се добаря оризовото брашно. Накрая се добавят ядките и шоколадовият чипс. Покрийте  с найлоново фолио купата и преберете в хладилника за 1 час.
Загрейте фурната до 180гр. застелете тавата с хартия за печене. Направете малки топки от тестото и печете за 8- 10 мин. или докато предобият златист цвят. Извадете оставете за 2 мин. в тавата да се охладят и после преместете върху решеткта.
може да съхранявате в метални кутии.
източник:verybestbaking.com




2 коментара:

Гергана Лазарова каза...

Един по-различен вариант на познатите ни кукита. Много вкусно изглеждат.
Поздрави!

Irmina Díaz-Frois Martín каза...

Muy ricas, deliciosas galletas.
Un saludo.