1 - 1/2 чаени чаши оризово брашно
1/2 чаена лъжичка сода
1/2 чаена лъжичка сол
1/4 чаена чаша масло, меко или 57гр.
1/2 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша кафява заха
1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 яйца
1чаена чаша шоколадов чипс
1/2 чаена чаша счукани орехи/пожелание
Комбинирайте оризовото брашно, содата и солта в малка купа. Разбийте маслото, захарта, кафява захар и ванилията в голяма купа докато сместа се обедини хубаво.Добавете яйцата едно по едно, като бъркате след всяко добавяне.
Постепенно към маслената смяс се добаря оризовото брашно. Накрая се добавят ядките и шоколадовият чипс. Покрийте с найлоново фолио купата и преберете в хладилника за 1 час.
Загрейте фурната до 180гр. застелете тавата с хартия за печене. Направете малки топки от тестото и печете за 8- 10 мин. или докато предобият златист цвят. Извадете оставете за 2 мин. в тавата да се охладят и после преместете върху решеткта.
може да съхранявате в метални кутии.
източник:verybestbaking.com
2 коментара:
Един по-различен вариант на познатите ни кукита. Много вкусно изглеждат.
Поздрави!
Muy ricas, deliciosas galletas.
Un saludo.
Публикуване на коментар