понеделник, 6 май 2013 г.

Ориз със спанак на фурна



100 мл олио
5-6 стръка зелен лук 
1 стрък зелен чесън
1,5 кг пресен спанак
2  домата
150 г ориз
300 мл вода
1 чаена лъжица  черен пипер
джоджен
сол на вкус




  Загрейте фурната  на 200 С. Лука се нарязва на ситно.Лукът се пържи в мазнината до прозрачност. Спанакът се почиства и измива добре, нарязва  се на дребно,а доматите на кубчета. И се прибавят към лука и се запържва за 5 минути след което се залива с  водата.Прибавя се подправките и всичко се излива в огнеупорен съд и се пече за 20 мин или до изпарязането на водата и хубавото му запичане.
Може да консумирате студено или топло по желание с кисело мляко.


Толкова много почивни дни се заредиха, че да си седим в къщи е грехота, и решени да попътуваме и да видим туй унуй тези дни направихме малък тур, в който включваща обектите Дамасцена Ранчо четери сезона, храм паметник "Рождество Христово", Косматката.По нататък ще направя и една публикация за еднографският комплекс Дамасцена.
Снимките са от Ранчо "Четри сезона" с.Скобелево община Павел Баня, където се отглеждат расови животни селектирани за разплод и производството на малки щрауси. Ранчото има малък кафе бар в който предлагат крем карамел от щраусови яйца. Много снимки и хубава беседа от собственика, а най-малките се радваха най-много.














1 коментар:

Unknown каза...

Много хубава атмосфера има в снимките. Нещо старо, нещо забравено, нещо вдъхновяващо ... :)