100 мл олио
5-6 стръка зелен лук
1 стрък зелен чесън
1,5 кг пресен спанак
2 домата
150 г ориз
300 мл вода
1 чаена лъжица черен пипер
джоджен
сол на вкус
Загрейте фурната на 200 С. Лука се нарязва на ситно.Лукът се пържи в мазнината до прозрачност. Спанакът се почиства и измива добре, нарязва се на дребно,а доматите на кубчета. И се прибавят към лука и се запържва за 5 минути след което се залива с водата.Прибавя се подправките и всичко се излива в огнеупорен съд и се пече за 20 мин или до изпарязането на водата и хубавото му запичане.
Може да консумирате студено или топло по желание с кисело мляко.
Толкова много почивни дни се заредиха, че да си седим в къщи е грехота, и решени да попътуваме и да видим туй унуй тези дни направихме малък тур, в който включваща обектите Дамасцена, Ранчо четери сезона, храм паметник "Рождество Христово", Косматката.По нататък ще направя и една публикация за еднографският комплекс Дамасцена.
Снимките са от Ранчо "Четри сезона" с.Скобелево община Павел Баня, където се отглеждат расови животни селектирани за разплод и производството на малки щрауси. Ранчото има малък кафе бар в който предлагат крем карамел от щраусови яйца. Много снимки и хубава беседа от собственика, а най-малките се радваха най-много.
1 коментар:
Много хубава атмосфера има в снимките. Нещо старо, нещо забравено, нещо вдъхновяващо ... :)
Публикуване на коментар