1/2 чаена чаша елда(греча)
1 голяма глава лук
4 моркова
2 големи картофа
1 кубче пилешки бульон
1/4 чаена чаша зехтин
1 дафинов лист
зрънца черен пипер
сол на вкус
Предварително в малка сосиера загрейте 2 чаени чаши вода когато водата заври прибавете елдата. гответе за 5-7мин. елдата не трябва да е напълно готова, само леко разпукала се. Това го правя за да махна първата вода. Отцедете елдата от водата и е измийте( използвайте гевгир) под течаща студена вода. Оставете на страна.
Загрейте зехтина, прибавете се лука и задушете за 2 мин. прибавете и нарязаните на ситно морковите задушете за 2-3 мибм Прибавете картофите и 1 литър вода, прибавете и елдата и гответе до готовността на супата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар