вторник, 16 юли 2013 г.

Миди с зеленчуци по китайски



250гр. миди
2 супени лъжици масло
1/8 чаена чаша бяло вино
черен пипер и сол
3 моркова
1 тиквичка
2 зелени чушки
1 средна глава лук
2 супени лъжижи сусамово семе
2 чаени лъжици соев сос
2-3 капки сос Табаско
4 супени лъжици зехтин или олио
джинджифил
 сол
 черен пипер




Нарязват се зеленчуците на тънки дълги ивички.
 Загрява се мазнината и се прибаве сусама и нарязаните зеленчуци. Разбърквайите зеленчуците докато зе задушат прибавете джинджифила, солта и черен пипер обърнте два пъри зеленчиците и прибавете соевият сос и сос Табаско, разбъркайте отново и гответе за още 2 -3 мин.Прехвърлете зеленчуците в друг съд.
Сложете маслото да се разтопи и прибавете мидите запържет за 1-2мин. добавете бялото вино, черен пипер и сол и гответе за още 3мин.
Прибавете зеленчуците към мидите и разбъркайте за да се омесет ароматите оставте така за 1-2 мин. преди да сервирате.

Няма коментари: