четвъртък, 25 юли 2013 г.

Пилешко с лимонов сос



Lemon Chicken Piccata

3-4  големи обезкостени пилешки гърди  
сол и черен пипер на вкус 
1/2 чаена  чаша  брашно 
 2 супени лъжици  олио
1 скилидка чесън, пресована
1 чаена чаша пилешки бульон
1/2 лимон, нарязан на тънки филийки
1/4 чаена  чаша пресен лимонов сок
2 супени лъжици каперси, изцедени и изплакнати
3 супени лъжици масло 
 2 супени лъжици магданоз



Загрейте фурната 195гр. Поставете чинията в която ще сервирате да се затопли.
Подправете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги овъргаляйте в брашното.  
Загрейте олиото в тиган; изпържете всяка една от частите по 3 мин или докато придобие златист цвят.направете го на части и ако е необходимо добавете още олио. Поставете готовите гърди в чинията в която ще сервирате и поставете във фурната.  
Когато приключите с всички гърди, махнете повечето от мазнината в тигана оставете само тънък слой.


 
    Сложете в тигана чесъна и разбъркайте за около 20 секунди. Прибавете  пилешкият бульон. Прибавете резенчетата лимон и оставете да заври. Гответе за 5-8 мин. или докато сместа се редуцира . Добавете лимоновият сок и каперсто и оставете леко да къкри, докато сосът се  сгъсти, около 5 минути може и повече. Добавете маслото в тиган, разбъркайте докато маслото се разтопи. Добавете магданоза и свалете от огъня.
     Подредете пилешки медальони в  чиниите за сервиране и полейте отгоре със сос.
източник: allrecipes.com








2 коментара:

Gergana Lazarova каза...

Прекрасно ястие, страшно много ми харесва. Вкусно, свежо и ароматно.
Сърдечни поздрави! :)

Dani каза...

Лати, изглеждат чудесни!
И несъмнено вкусни!
А цветята са божествени, особено орхидеите :)
Поздрави и усмихнато лято!