3-4 големи обезкостени пилешки гърди
сол и черен пипер на вкус
1/2 чаена чаша брашно
2 супени лъжици олио
1 скилидка чесън, пресована
1 чаена чаша пилешки бульон
1/2 лимон, нарязан на тънки филийки
1/4 чаена чаша пресен лимонов сок
2 супени лъжици каперси, изцедени и изплакнати
3 супени лъжици масло
1 скилидка чесън, пресована
1 чаена чаша пилешки бульон
1/2 лимон, нарязан на тънки филийки
1/4 чаена чаша пресен лимонов сок
2 супени лъжици каперси, изцедени и изплакнати
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици магданоз
Загрейте фурната 195гр. Поставете чинията в която ще сервирате да се затопли.
Подправете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги овъргаляйте в брашното.
Загрейте олиото в тиган; изпържете всяка една от частите по 3 мин или докато придобие златист цвят.направете го на части и ако е необходимо добавете още олио. Поставете готовите гърди в чинията в която ще сервирате и поставете във фурната.
Подправете пилешките гърди със сол и черен пипер и ги овъргаляйте в брашното.
Загрейте олиото в тиган; изпържете всяка една от частите по 3 мин или докато придобие златист цвят.направете го на части и ако е необходимо добавете още олио. Поставете готовите гърди в чинията в която ще сервирате и поставете във фурната.
Когато приключите с всички гърди, махнете повечето от мазнината в тигана оставете само тънък слой.
Сложете в тигана чесъна и разбъркайте за около 20 секунди. Прибавете пилешкият бульон. Прибавете резенчетата лимон и оставете да заври. Гответе за 5-8 мин. или докато сместа се редуцира . Добавете лимоновият сок и каперсто и оставете леко да къкри, докато сосът се сгъсти, около 5 минути може и повече. Добавете маслото в тиган, разбъркайте докато маслото се разтопи. Добавете магданоза и свалете от огъня.
Подредете пилешки медальони в чиниите за сервиране и полейте отгоре със сос.
Сложете в тигана чесъна и разбъркайте за около 20 секунди. Прибавете пилешкият бульон. Прибавете резенчетата лимон и оставете да заври. Гответе за 5-8 мин. или докато сместа се редуцира . Добавете лимоновият сок и каперсто и оставете леко да къкри, докато сосът се сгъсти, около 5 минути може и повече. Добавете маслото в тиган, разбъркайте докато маслото се разтопи. Добавете магданоза и свалете от огъня.
Подредете пилешки медальони в чиниите за сервиране и полейте отгоре със сос.
2 коментара:
Прекрасно ястие, страшно много ми харесва. Вкусно, свежо и ароматно.
Сърдечни поздрави! :)
Лати, изглеждат чудесни!
И несъмнено вкусни!
А цветята са божествени, особено орхидеите :)
Поздрави и усмихнато лято!
Публикуване на коментар