500гр (3- 1/2чаени чаши) брашно
3 супени лъжици захар
½ чаена лъжица . сол
1 чаена лъжица канела
125 мл (1/2 чаена чаша) топло мляко
20 гр прясна мая или 2 ½ чаена лъжица сухата мая
115гр (½ чаена чаша) масло, стайна температура
2 яйца, със стайна температура
125 мл (½ чаена чаша) заквасена сметана
250 гр (около 2 чаени чаши) боровинки
50 грама (1/4 чаена чаша) захар
1чаена лъжица канела
кора от ½ лимон, настърган
изцеден лимонов сок
масло (за смазване на тавата )
50 грама (1/4 чаена чаша) захар (за поръсване отгоре)
(по желание)
за глазурата 2/3 чаена чаша пудра захар
и прясно мляко(количеството зависи от желаната от вас гъстота)
В голяма купа смесете брашното със захарта, канелата и солта. Направете кладенче в средата и изсипете топлото мляко, в което сме разтворили маята. разбърква се с малко от брашното, да стане на кашичка. Нарежете маслото на филийки и сложете около кладенчето, Покрийте купата с найлоново фолио и оставете на топло за 20 мин. или докато не се образуват мехурчетата. Добавете яйцата едно по едно и сметаната като замесвате след всяко добавяне. Месете докато тестото не стане гладко и меко. Покрийте купата и оставете настрана да удвой убема си два пъти , около 1 час.
Може да използвате машината си за хляб за да замесите тестото.
Нaмаслети си тавичката с масло.
Сместет боровинките, захарта, канелата, лимоновата кора и сока в малка купа.
Разтелете тестото на правоъгълник и разстелете на повърхниста биривниките. Навийте на руло и нарежете на рзвни части.Оставете да втаса за 30 минути. Поръсете останалата захар отгоре.
Загрейте фурната до 190 градуса. Печете за около 30 мин или докато отгоре не покафинеят.
източник: .growntocook.com
Други подобни рецепти:
Тиквени- канелени рулца
Лимонови рулца
Мини - канелени рулца в чашки на мъфини
1 коментар:
Прекрасно предложение, идеално е за закуска.
Поздрави! :)
Публикуване на коментар