петък, 26 юли 2013 г.

Лимоново ризото с шафран



300гр. ориз
сока от 2 лимона и кората на единият
1 кубче зеленчуков бульон
1 стрък целина
1 малка глава лук
60гр. масло
100гр. пармезан
шафран
сол и черен пипер
магданоз
зехтин




Загрейте в тигана зехтин. прибавете нарязаният лук и целината задушете.
Когато сте готови прибавете ориза и шафрана, сол и черен пипе,  запържете леко. Прибавете водата, кубчето бульон и оставте да се горви, сместа ще стане кремообразна. Накрая прибавете лимоновият сок, кората на лимона и маслото, разбъркайте докато маслото се разтопи.
Прибавете Пармезана и нарязаният на ситно магданоз, разбъркайте.


1 коментар:

Гергана Лазарова каза...

Поредното лимоново изкушение... Чудесно изглежда! :)