300гр. ориз
сока от 2 лимона и кората на единият
1 кубче зеленчуков бульон
1 стрък целина
1 малка глава лук
60гр. масло
100гр. пармезан
шафран
сол и черен пипер
магданоз
зехтин
Загрейте в тигана зехтин. прибавете нарязаният лук и целината задушете.
Когато сте готови прибавете ориза и шафрана, сол и черен пипе, запържете леко. Прибавете водата, кубчето бульон и оставте да се горви, сместа ще стане кремообразна. Накрая прибавете лимоновият сок, кората на лимона и маслото, разбъркайте докато маслото се разтопи.
Прибавете Пармезана и нарязаният на ситно магданоз, разбъркайте.
1 коментар:
Поредното лимоново изкушение... Чудесно изглежда! :)
Публикуване на коментар