четвъртък, 10 юли 2014 г.

Салата от сурови тиквички


500 гр пресни крехки тиквички
1/2 чаена лъжица сол ( или на вкус)
100 мл зехтин, олио
3 супени лъжици винен оцет или балсамико
2супени лъжици мед
2-3 скилидки чесън може и повече
магданоз, копър
смлян чер пипер






Тиквичките се измиват хубаво и, без да се белят, се нарязват на ивички с помощта на белачка за картофи по цялата дължина. Посоляват се и се оставят 30-ина минути. В това време се приготвя маринадата – в купа се смесват зехтина, меда, оцета, черния пипер, чесъна и ситно нарязаните зелени съставки, хубаво се размесват.

Изстискват се леко тиквичките, слагат се в маринадата и се разбъркват. Купата с тиквичките се оставя в хладилника поне 2 часа, отвреме на време може да се разбъркват.
източник: Labrex



Няма коментари: