Бутер тесто
1 ч.чаша натрошени орехи
3 суп.лъжици захар
3 суп.лъжици кафява захар
1 ч.лъжица канела
1/2 ч.чаша шоколадов чипс / накълцайте шоколад на ситно
3 суп.лъжици масло, разтопено и охладено
3 суп.лъжици захар
1 суп.лъжица кафява захар
1 ч.лъжица канела
1 белтък + малко прясно мляко или вода, за намазване отгоре.
Смесваме орехите, захарта, кафявата захар, канелата, шоколадовия чипс.
В отделна купичка смесваме захарта, кафявата захар и канелата.
Разстиламе бутер тестото намазваме с маслото, сипете от орехово-шоколадовата плънка, като оставите на края 1,5 см, празни за да може да се слепи хубаво тестото. Завийте на стегнато руло. Намажете оформеното руло със сместа от белтъка и млякото, поръсете го със захарно-канелената смес, леко го овъргаляйте така че да полепне навсякъде. Нарежете на охлювчета с дебелина 1- 1,5 см. Поставете в тава с пекарска хартия.
Печете в загряла фурна на 190гр. до готовност.
1 коментар:
Hola soy nueva en tu blog .estas galletas tienen que estar muy ricas. Gracias por compartir,me gustan las recetas de otras culturas un beso.www.elhornodemaria
Публикуване на коментар