за ронливата смес:
2/3 ч.чаша брашно
1/3 ч.чаша захар
1/3 ч.чаша кафява захар
1/3 ч.чаша масло със стайна температура
за тестото:
1-3/4 ч.чаша нарязани смокини
1/4 ч.чаша орехови ядки
1/3 ч.чаша кафява захар
1 ч.лъжица канела
2 ч.чаши брашно
1 ч.лъжица бакпулвер
3/4 ч.лъжица сода
1/2 ч.лъжица сол
3/4 ч.чаша захар
1-1/2 ч.лъжица ванилия
2 яйца
1/3 ч.чаша масло със стайна температура
1 ч.чаша кисело мляко
В отделна купа смесете брашното, двата вида захар и маслото със ръце като втривате образувайте трохи. Оставете настрани.
Смесете отделно смокините, кафявата захар, орехите и канелата.
Загрейте фурната на 175гр.
Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта.
Отделно разбийте маслото, прибавете захарта, и едно по едно яйцата, ванилията.
Прибавете половината от брашнената смес, прибавете киселото мляко и останалата част от брашнената смес.
Сипете така подготвена та смес в на маслена и набрашнена форна, отгоре внимателно разпределе те смокиновата смес и поръсете с трохистата смес.
Печете за 50-60 мин или докато не мушните клечка и не я изкарате суха. Ако отгоре започне много бързо да прегаря покрийте с пекарска хартия или фолио.
Извадете охладетеза 15 мин. поръсете с пудра захар и сервирайте още топъл.
Невероятно вкусен и ароматен.
4 коментара:
Интересна /като добавяне на продуктите /и предполагам вкусна.Поздравления
Чудно! Лати, откъде смокини... еййй, при нас все още няма..
Хубава неделя :-)
Дими смокините са от градината ни.
Дани, рецептата ме изнедада, мислих си че сладкиша ще стане сух но не беще, много мекичък се получи и много ароматен и вкусен.
Приятна и спокойна неделя.
Публикуване на коментар