1-3/4 ч.чаша брашно
2 ч.лъжици бакпулвер
150гр. масло, стопено
3/4 ч.чаша захар
2 яйца
1 портокал, настържете кората
2 моркова,настържете
2 ч.лъжици бакпулвер
150гр. масло, стопено
3/4 ч.чаша захар
2 яйца
1 портокал, настържете кората
2 моркова,настържете
Загрейте фурната на 180гр. Намаслете тавата/22см/ в която ще печете сладкиша.
Разделете портокала на 2 половинки, на едната изстискайте сока, а другата изчистете сърцевината на портокала от кората и ципите, нарежете портокаления плод на малки парченца.
Разбийте маслото със захарта и яйцата, прибавете настъргана портокалова кора/1-2 ч.лъжици/, сока от половината портокал и портокаловия плод.
Отделно смесете брашното, бакпулвера и настърганите моркови.
Прибавете като постоянно бъркате и на части брашнената смес към яйчената.
Излейте сместа в намасления съд и печете за 45-50 мин. или до готовност като пробвате с клечка.
Разделете портокала на 2 половинки, на едната изстискайте сока, а другата изчистете сърцевината на портокала от кората и ципите, нарежете портокаления плод на малки парченца.
Разбийте маслото със захарта и яйцата, прибавете настъргана портокалова кора/1-2 ч.лъжици/, сока от половината портокал и портокаловия плод.
Отделно смесете брашното, бакпулвера и настърганите моркови.
Прибавете като постоянно бъркате и на части брашнената смес към яйчената.
Излейте сместа в намасления съд и печете за 45-50 мин. или до готовност като пробвате с клечка.
3а глазурата:
250гр. крема сирене
1 суп.лъжица масло, със стайна температура
3-4 ч.чаши пудра захар
1ч.лъжица ванилия
2 коментара:
Много ароматен и деликатен сладкиш! Морковената торта ни е любима, но не се бях сетила да добавя и портокал за аромат. Благодаря за чудесната идея, Лати!
Слънчева неделя
хохох
Милена, да много приятна на вкус,
.....и аз съм почитетелка на морковените сладкиши...:-) и бананови... и тиквени,.....:-)като се замисля май доста неща обичам...
Лека и прохладна неделя:-) и на тебе.
Латинка
Публикуване на коментар