събота, 26 септември 2009 г.

Кофта тагине



арабска кухня- източник гответе с мен, с малко промени от моя страна


500 гр кайма -телешка
2 малка глава лук-рендосана
4 скилидки чесън
1 ч.лъж червен пипер
1/2 ч.лъж кимион
1/2 ч.лъж черен пипер
1/2 ч.лъжица джинджифил
1/3 ч.лъжица канела
сол на вкус
връзка магданоз

за соса:
4 домата
1 глава лук настърган
2 суп.лъжици доматено пюре
1/2 чаша вода
1/2 ч.лъж червен пипер
1/2 ч.лъж смлян кимион
1/4 ч.лъжица куркума
1 ч.лъжица кориандър
3 скилидки чесън
сол

3 яйца

Омесваме каймата с всички продукти и правим малки кюфтенца.
Загряваме олиото и запуряваме/леко ги запържваме/ кюфтенцата, махаме ги от огъна. В същата мазнина мазнината слагаме лука, настърганите доматите и подправките. Захлупваме ги и оставяме соса да заври.
Поставете кюфтенцата при доматите, сложете доматеното пюре разтворено във вода, оставете да къкри 30 мин.
Сложете в съд за печене, чукваме яйцата и запичаме.
Сервирайте с кус-кус или ориз.


3 коментара:

Chris каза...

Looks delicious!!!

Anh каза...

This looks so delicious!

ghost13 каза...

Chris, Anh Thank you!!!

With warm feelings....
Latinka