арабска кухня- източник гответе с мен, с малко промени от моя страна
500 гр кайма -телешка
2 малка глава лук-рендосана
4 скилидки чесън
1 ч.лъж червен пипер
1/2 ч.лъж кимион
1/2 ч.лъж черен пипер
2 малка глава лук-рендосана
4 скилидки чесън
1 ч.лъж червен пипер
1/2 ч.лъж кимион
1/2 ч.лъж черен пипер
1/2 ч.лъжица джинджифил
1/3 ч.лъжица канела
сол на вкус
връзка магданоз
за соса:
4 домата
1 глава лук настърган
2 суп.лъжици доматено пюре
1/2 чаша вода
1/2 ч.лъж червен пипер
1/2 ч.лъж смлян кимион
сол на вкус
връзка магданоз
за соса:
4 домата
1 глава лук настърган
2 суп.лъжици доматено пюре
1/2 чаша вода
1/2 ч.лъж червен пипер
1/2 ч.лъж смлян кимион
1/4 ч.лъжица куркума
1 ч.лъжица кориандър
3 скилидки чесън
сол
сол
3 яйца
Омесваме каймата с всички продукти и правим малки кюфтенца.
Загряваме олиото и запуряваме/леко ги запържваме/ кюфтенцата, махаме ги от огъна. В същата мазнина мазнината слагаме лука, настърганите доматите и подправките. Захлупваме ги и оставяме соса да заври.
Поставете кюфтенцата при доматите, сложете доматеното пюре разтворено във вода, оставете да къкри 30 мин.
Сложете в съд за печене, чукваме яйцата и запичаме.
Сервирайте с кус-кус или ориз.
3 коментара:
Looks delicious!!!
This looks so delicious!
Chris, Anh Thank you!!!
With warm feelings....
Latinka
Публикуване на коментар