половин хляб, + още 3 филийки, като използвате само вътрешното
1 ч.ч. пудра захар
60 г масло, със стайна температура
1-2 капки ром или ванилия - есенция
2-3 с.л. прясно мляко
3-4 с.л. какао
За плънката:
60 г масло
1 ч.ч. сладко или мармалад
Хлябът се наронва на трохи или се смила с робот. Към него се прибавят какаото, захарта, прясното мляко, есенцията и се разбърква добре. Към тази смес се прибавя маслото със стайна температура и се бърка с шпатула или дървена лъжица. Когато сместа започне да се събира на топка се меси с ръце.
източник: бг-мама
1 ч.ч. пудра захар
60 г масло, със стайна температура
1-2 капки ром или ванилия - есенция
2-3 с.л. прясно мляко
3-4 с.л. какао
За плънката:
60 г масло
1 ч.ч. сладко или мармалад
За украсата:
шоколад или пудра захар
шоколад или пудра захар
Хлябът се наронва на трохи или се смила с робот. Към него се прибавят какаото, захарта, прясното мляко, есенцията и се разбърква добре. Към тази смес се прибавя маслото със стайна температура и се бърка с шпатула или дървена лъжица. Когато сместа започне да се събира на топка се меси с ръце.
Готовата смес се разстила на алуминиево фолио във форма на квадрат или правоъгълник с дебелина 1 см.
Прибира се в хладилник за около 20 - 30 мин. за да стегне, като отгоре покрийте с найлоново фолио за на не поема миризмите от хладилника.
След това се вади от хладилника, оставете за 5 мин. на стайна температура и се намазва със сместа от мекото масло и сладкото, която сме пасирали с пасатор, завива се на руло се оставя отново в хладилника да се стегне. Украсява се по желание с разтопен шоколад или пудра захар.
източник: бг-мама
5 коментара:
Това е много добра идея.Често ни остава хляб/защото много бързо става на трохи/
Много полезна рецепта с "каквото има вкъщи" - вкусно, а без сложни техники и екзотични съставки, които търсим по два дни. Благодаря за идеята.
Чудесна идея!Скоро не съм правила торта от хляб,така че мога да опитам това предложение!Сигурна съм за добрия вкус!
Спорна седмица и топли прегръдки!
Дани
Алиса
Нанита
много вкусно и ефектно и не толкова претинциозно..... решила съм да е едно от коледните сладости на трапезата ни ;-)
Публикуване на коментар