понеделник, 14 декември 2009 г.

Пилешки къри хапки със сметана




Пилешки гърди
1 чаша заквасена сметана /или гъсто кисело млякоедин палец джинджифил, нарежете на кубчета
4 скилидки чесън, пресовайте
2 средни глави лук (1-та ще я нарежим на едро )
2 средни домати, нарязани на кубчета1 чаена лъжица куркума2 чаена лъжица на Гарам масала (смес от подправки)2 чаена лъжица кориандър1 чаена лъжица кимион
1 супена лъжица чили на прах(лют червен пипер)
малко черен пипер (по желание)1 супена лъжица солНа 4 супени лъжици олиомалко вода за да се смесят подправите

В кухненския блендер/чопър/ сложете лука и го нарежете на ситно.
След като сте готови с лука, сложете джинджифил и чесън може да добавите малко вода ако е много гъсто за да , направите работата на робота по-лесно.
Предварително нарежете на малки кубчета пилешко След като сте готови с пилето, добавете 1 чаша заквасена сметана /или гъсто кисело мляко/, щипка сол, 2 Супени лъжици от готовата паста от чесън + джинджифил и лука, разбъркайте добре с ръцете си. Поставете маринатата настрана, докато приготвим сос.
Нарежте домати на кубчетаСложете маслото в добре загрят тиган, добавя се нарязания на едро лук и се разбърква Запържваме докато лука пожълтее или стане прозрачен. Добавете остатъка от пастата - чесън + джинджифил + лука (около 2 супени лъжици) и разбъркваме за около 5 минути на умерен огънВ същото време, си подготвяме сместа от подправките. В чаена чаша сипваме 4-5 супени лъжици вода. Добавяме куркумата, Гарам масала, кимион, кориандър, лют червен пипер и сол. Смесва се всичко добре и се изсипва върху лук, разбъркваме докато лука и подправките се смесят.След това добавяме доматите.
Извадете маринованото пиле и бавно го поставете върху соса. Смесете всичко внимателно и затворете капака. След като сосът се довежда до кипене , намаляваме силата на топлинна на средно ниска.Гответе на затворен капак за около 30-45 минути. След като пилето се свари до съвършенство, подправете с още от Гарам масалата.

Сервирайте със зеленчуци, naan (хляб), ориз, кус-кус.

2 коментара:

Dimitrana S. каза...

Много харесвам начина, по който композираш снимките, Лати! Удоволствие за очите е блога ти: и като съдържание на рецепти, и като фото-галерия!

Поздравявам те сърдечно :-)

ghost13 каза...

Благодаря ти Дими!
Трогната съм от вниманието ти, а и тези думи значат много за мене.