понеделник, 14 декември 2009 г.

Пиле в мляко на Jamile Oliver




Видя ми се страна комбинация мляко, лимон, канела .......реших да пробвам ...фантастично стана, топи се в устата ........


1 пиле/1,5кг/
Сол и прясно смлян черен пипер
115 грама масло
1 / 2 пръчка канела
1 шепа пресни листа градински чай, салвия/аз сложих сухи/
2 лимона, настържете кората им
10 скилидки чесън, с обвивката
565 мл. прясно мляко





Загрейте фурната до 190 градуса.
Подсушете пилето и го подправете със сол и пипер. Запържваме го в сгорещеното маслото/използвайте дълбок тиган, обръщайки пилето от всички срани до получаване на златист загар. Извадете пилето от тигана, изхвърлете масло
.
Сложете пилето обратно в тенджерата/дълбок съд/ с останалата част от съставките, гответе в предварително загряла фурна за 1- 1 / 2 часа. Поливайте със соса или масло когато се сетите. Лимоновата кора и млякото правят
соса, фантастичен.
При сервиране разчленете пилето на части сервирайте с малко от соса и малко извара. Комбинирай те със зелена салата или картофено пюре.
При готвенето похлупих съда за около 30 - 35 мин.
от книгата the Naked Chef

4 коментара:

Ilio каза...

Изглежда невероятно. По-добре от това на Джулия Чайлдс. Тъкмо търсех хубава рецепта за пиле!

Dani каза...

И за мен е странна комбинация на пръв поглед,но докато не се опита не можеш да си сигурен.Така,че ще опитам и ще докладвам.Поздрави:-)

ghost13 каза...

Много крехко стана, аз сложих отгоре капака и така го позадуших за 30 мин.
Комбинацията е страна но много сполучлива поне за моя вкус...:-)

Capricce каза...

Страхотна рецепта, страхотна снимка !!! Поздравления, Лати :)))