събота, 19 декември 2009 г.

Топла- печена салата от брюкселско зеле


640 гр брюкселско зеле
1 средна глава червен лук
3 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
сол
черен пипер
1 супена лъжица масло (по избор)
лимонов сок





Загрейте фурната на 220гр. Почистете зелето/ отрежете отдолу и махнете излишните листа/и разполовете на две. В купа сместете зелето , нарязания лук, чесъна, зехтина, солта, черения пипер и разбъркайте. Поставете в голям съд/тавичка/,така че зелето да не е едно върху друго. Печете в продължение на 15 минути, извадете от фурната разбъркайте наоколо пъти и продължете да печете за още 15 минути. Пак извадете разбъркайте и печете за още 10 минути (общо времето трябва да бъде около 40 минути). Разбъркайте с масло, добавете лимонов сок. Сервирайте топло.

Няма коментари: