събота, 23 януари 2010 г.

Карамелизиран червен лук







3 средни глави червен лук, нарязан на половинки
1 супена лъжица зехтин
2 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица захар






В голям тиган, загрейте зехтина на средна топлина .Добавя се червен лук, разбърква се с мазнината и се пържи внимателно за около 10 минути или докато омекне. Добавете балсамов оцет и захарта отново разбъркайте внимателно. Гответе внимателно за още 15 минути, докато придобие леко лилав цвят и се карамелизира. Сервира се с малко крема сирене и кростини.

4 коментара:

Dani каза...

Oбожавам лука, приготвен по този начин. А ти така съблазнително си го поднесла, че ...Хубава вечер, Лати:))

fedora каза...

Човек и да си е хапнал порядъчно, като ти гледа снимките и финеса на поднасяне, и пак огладнява. :)
Всички продукти ги имам налице и запретвам утре ръкави. В Братислава ядох пържен лук (той е традиционна гарнитура за словаците към наденичките) и тогава си казах, че като се прибера ще го включа в менюто. Да, ама човек колко бързо забравя. Твоето предложение с балсамико сигурно ще е още по-вкусничко.
Благодаря за рецептата
Усмивки
Ина

ghost13 каза...

Дани благодаря ти !
Хубава и спокойна неделя!

ghost13 каза...

Ина :-), ако обичаш кисело сладки комбинации мисле че ще ти хареса и тази, балсамикото придава леко кисел вкус :-)
Надява се да ти хареса!